1
1

סופווייב

סופווייב פונה לתחום האסתטיקה עם יתרון טכנולוגי מבוסס אולטרסאונד להעלמת קמטים

 

סופווייב היא חברה צעירה וחדשנית בתחום האנטי אייג'ינג, יחד עם צוות הפיתוח של החברה יצרנו מכשיר רצפתי התואם לסביבת העבודה בו הוא שוהה הן מבחינה ויזואלית והן מבחינה תפקודית. המכשיר הוא מכשיר רצפתי הכולל מערכות שונות בנוסף למערכת האולטרסאונד, ביניהן מערכת קירור המהווה תפקיד משמעותי במכלול. כשל במערכת הקירור יגרום מיידית לקריסת המערכת, כך תוכננו הפרדות פיזיות לחללים נפרדים בין מערכת למערכת, נעשו מספר אנליזות חום בתהליך ועדכונים למבנה המכשיר בהתאם לתוצאות- לדוגמה הפרדות החללים , מיקומי המערכות ופתחי האיוורור.
מוצרי החברה נמכרים לקליניקות יוקרתיות ברחבי העולם, סביבת שימוש נקייה למראה, כזאת הדורשת עיצוב מוקפד וחוצה תקופות. כמו בכל תכנון של מוצר חדש חשוב להבין את חשיבות הרכבת המוצר ברצפת ההרכבה במפעל, גישה לכל בורג, חפיפה של כל קליפה לשכנתה, כל פרט קטן יכול לסרבל משמעותית את הרכבת המוצר וכך להקשות מאוד גם באופן שוטף על אחזקת המוצר.
כבר בתחילת הפיתוח הגדרנו לנו שהפרויקט מורכב משלושה "תתי פרויקטים" : הגוף המרכזי המכיל את כל המערכות הפנימיות, מתבסס ומתנייד על ארבעה גלגלים, האפליקטור- הכלי איתו עובד המטפל, והשלישי הוא העזרים הנלווים. על בסיס חלוקה זו עבדנו בשלושה צוותים במקביל ובסינרגיה מלאה כדי לקבל את התוצאה ההומוגנית שקיבלנו.

תת הפרויקט של האפליקטור כולל את הצינור ואת הקונקטור שמחבר אותו אל הגוף המרכזי, ללא ספק האתגר המרכזי פה הוא האפליקטור עצמו- כלי ידני איתו עובד המטפל מספר שעות ביום באינטנסיביות. תוך הגדרה שהאפליקטור נדרש להיות ארגונומי לחלוטין מידלנו מספר רב של צורות עם אחיזות מגוונות ואופן טיפול שונה עד שנתקבלה ההחלטה על הצורה האופטימלית, וזאת לאחר התייעצויות עם צוות החברה ועם המטפלים המלווים אותנו בתהליך הפיתוח.
עזרים נלווים: כולל ידיות הניווט בצידי המכשיר, תושבת לבקבוק ג'ל, ותושבת להנחת האפליקטור- הפיצ'ר המרכזי והחשוב בתת פרויקט זה. ההתלבטות העיקרית בתכנון התושבת היתה האם להציב אותה אנכי או אופקי, ההחלטה לשאלה זו משפיעה מאוד על הנוחות שבשליפת האפליקטור והחזרתו. על מנת לקבל החלטה מושכלת יצרנו מספר מוקאפים שעזרו לנו לבחור ביחד עם הצוות המלווה.
בשלוש התמונות הקטנות פה למטה ניתן לראות אופציה נוספת של עיצוב שהוגשה בתחילת התהליך ולא נבחרה, עוד בשלב הרוחבי של הגשת הקונספטים. בניתוק המסך מגוף המכשיר אנחנו מקטינים את המסה בתחושת המתבונן וגם מקבלים בסיס נוח יותר לשלבים הבאים בתהליך הפיתוח.